om viltvoksende arter og andre ressurser

Event Longva kunstnarresidens Metodar Nordøyane

Forut for lansering av Metodar for Nordøyane ble det sanketur med Hjørdis Longva som er veileder for Norsk sopp- og nyttevekstforeningen i Bergen. På en liten runde langs fjæra, over mark og eng, langs kratt og veikant, var det mye å finne, selv om det fremdeles var tidlig på året.

Grovblad, engsyre, mjødurt, gåsemyre, skjørbuksurt, strandkvann, engkarse, rabarbra, svarthyll, løvetann, rogn, asal, spansk kjørvel, hundekjeks, furuskudd, jordnøtt, skvallerkål…

….som gikk fint sammen med krabber, surdeigsbrød, poteter, egg, gressløk, brenneslesuppe, hjemmelaget ost, torsk, hummer, mørrpølse, solbærsyltetøy, syltet grisetang, butare, marokkansk strandsneglsuppe og mer, under en fellesmiddag for anledningen.
Det ble tapas på Nordøyanes vis: alle hadde med en mindre rett eller drikke – og fortellingen om den. Utfordringen var å tenke lokalt – med lokale råvarer eller lokale oppskrifter, eller ved å tenke lokalt på en annen måte.

alle foto: Kenneth Slyngstad